top of page

Fysiotherapie HanzePoort

Voorheen: Fysiotherapie Centrum Ceintuurbaan

Bekkencentrum

Seksuele klachten

Seksuele klachten bij mannen

 

Veel voorkomende seksuele klachten zijn: 

 

Erectiestoornissen 
We spreken van een erectiestoornis als het u regelmatig niet lukt om een erectie te krijgen of in stand te houden, zoals nodig voor seksuele activiteit. Voor een goede seksuele functie is de bekkenbodemspier essentieel. Als de bekkenbodemspier te veel spant kan dit de erectie negatief beïnvloeden. 
Maar ook stress, hormonale veranderingen, ziektes, medicijnen, operaties, met name prostaatoperaties en ouder worden kunnen er de oorzaak van zijn dat mannen erectiestoornissen krijgen. Een erectiestoornis kan dus zowel een lichamelijke als een psychische oorzaak hebben. Heel vaak is het geen lichamelijke oorzaak. Als u wel een goede ochtenderectie hebt is de oorzaak meestal niet lichamelijk. 

  

Te vroeg klaarkomen of pijn bij klaarkomen 
Dit is een klacht die bij zeer veel mannen voorkomt. De bekkenbodemspier speelt een belangrijke rol bij zowel de opwinding als het orgasme. Bij opwinding geldt zowel voor mannen als vrouwen dat af en toe aanspannen van de bekkenbodemspier de opwinding doet toenemen. Wanneer de bekkenbodem al te zeer gespannen is kan extra aanspanning tijdens de opwindingsfase bij mannen tot overprikkeling leiden, waardoor er controleverlies ontstaat en vroegtijdig klaarkomen het gevolg kan zijn. 

  

Bij mannen kunnen pijnklachten (tijdens en/of na het orgasme) in de penis, balzak of bekkenbodem samenhangen met een te gespannen bekkenbodemspier. Vaak is dat niet de enige klacht, maar is er ook sprake van plasproblemen zoals een slappe straal of een plas die moeilijk op gang komt, nadruppelen, gevoel van niet volledig ledigen, vaak plassen en problemen met de ontlasting. 

Als u deze klachten herkent en het lukt u niet om het zelf op te lossen met ontspanningsoefeningen voor u bekkenbodem is het slim om er niet mee te blijven lopen. Een bekkenfysiotherapeut / seksuoloog kan eventueel in samenwerking met een psycholoog u helpen om van deze klachten af te komen. 

  

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? U kunt ons bellen of een vraag stellen, dan nemen wij contact met u op. 

Hanzepoort-logo-hex.png

Fysiotherapie Hanzepoort

Van Doetinchemplein 1-B

7415 CN  Deventer

0570 - 234 234

info@fysiohanzepoort.nl

Hanzepoort-arcade.png
bottom of page