top of page

Schouderklachten zijn vaak klachten die (ook) werkgerelateerde zijn. Bij het herstel van schouderklachten speelt dan ook werkbelasting een grote rol. Om deze werkbelasting goed in kaart te kunnen brengen heb je o.a. een werkplek onderzoek nodig.

Voor een goed werkplek onderzoek heb je een goed opgeleide en ervaren bedrijfsfysiotherapeut nodig.

Daarom zijn we een samenwerkingsverband aan gegaan met WorkFits. Via WorkFits kunnen we de kwaliteit van het werkplek onderzoek garanderen. Daarnaast is WorkFits zeer ervaren in het organiseren van communicatie tussen het bedrijf, de bedrijfsarts en de behandelend schouderfysiotherapeut.

Dat alles met als doel het herstel van de schouderblessure te stimuleren , maar ook te kijken hoe dat te combineren is met het inzetbaar houden van de werknemer

" Workfits is een organisatie van bevlogen professionals met ruime ervaring binnen arbeid- en bedrijfsfysiotherapie. Zij leveren een actieve bijdrage aan een veilige en gezonde werkomgeving, met als doel medewerkers en bedrijven optimaal te laten functioneren. De combinatie van deskundigheid, betrokkenheid en een scherpe prijsstelling leidt tot hoge tevredenheid bij de opdrachtgevers." 

Bedrijfsfysiotherapie is een richting binnen de fysiotherapie welke zich richt op de herstelmogelijkheden van (uitgevallen) werknemers met arbeidsrelevante klachten. Gezondheidsproblemen van het houding- en bewegingsapparaat vormen een belangrijke oorzaak van langdurig ziekte- en studieverzuim en leiden soms zelfs tot arbeidsongeschiktheid.

Veel voorkomende klachten zijn KANS-klachten (klachten aan arm, nek en schouder). Samen met de opdrachtgever werkt de bedrijfsfysiotherapeut aan het voorkomen van gezondheidsproblemen, het verminderen en herstellen van klachten en het ondersteunen van re-integratietrajecten.

Taken van de bedrijfsfysiotherapeut zijn:

-    Definiëren van het gezondheidsprobleem.

-    Begeleiding van de werknemer of student die overbelast is of dreigt te raken.

-    Advisering en begeleiding bij re-integratie.

-    Advisering over preventieve maatregelen.

-    Advisering bij het ontwerpen en (her)inrichten van de werkplek.

-    Verzorging van eventuele voorlichting op de werkplek.

-    Advies uitbrengen aan opdrachtgever over maatregelen om overbelasting te voorkomen.

-    Uitvoeren van een werkplekonderzoek.

logo workfits.bedrijfsfysiotherapie.jpg
Hanzepoort-logo-hex.png

Fysiotherapie Hanzepoort

Van Doetinchemplein 1-B

7415 CN  Deventer

0570 - 234 234

info@fysiohanzepoort.nl

Hanzepoort-arcade.png
bottom of page