top of page
Anker 1

Schouderfysiotherapie

Schouderfysiotherapie kan bij het herstel van schouderklachten in een groot aantal gevallen een belangrijke rol spelen. 

Zowel bij de behandeling van schouder blessures als bij de revalidatie na schouderoperaties kan de schouderfysiotherapeut u begeleiden naar herstel.

Wat kunt u verwachten indien u zich bij ons aanmeldt voor behandeling van uw schouderklachten:

Allereerst vragen we u om het Inschrijfformulier Schouder in te vullen. Dit om vooraf een goede inschatting te kunnen maken omtrent uw klacht.

Nadat wij deze vragenlijst van u hebben ontvangen, zal Marcel u bellen om deze nog kort door te nemen en vervolgens met u te bespreken wat het beste vervolgtraject kan zijn.

Bij de eerste afspraak wordt er een uitgebreide intake gedaan. Waarbij antwoord gezocht wordt op de vragen wat is de oorzaak van de klachten en waarom gaan de klachten niet over.

Daarna volgt een lichamelijk onderzoek. Indien noodzakelijk kan er ook nog een echografisch onderzoek verricht worden. Daar het ontstaan van schouderklachten soms een zeer complex gebeuren is werken we in een team. Met ieder zijn\haar eigen specialisme. Samen met u gaan we bekijken of we nog advies gaan vragen bij een andere specialistische collega of bij de schouderorthopeed.

Vervolgens wordt de diagnose met u besproken. Gezamenlijk met u wordt er tenslotte een beleid uitgestippeld.

Tijdens het behandeltraject kijken we regelmatig of we de beoogde verbeteringen ook realiseren. Tijdens het gehele traject van onderzoek en behandeling staat u, als patiënt centraal. Wat wilt u bereiken? We zullen u daarbij, als ervaren schouderfysiotherapeuten, uitgebreid informeren en ondersteunen. Want alleen vanuit onderling vertrouwen en een goede samenwerking, kunnen we gezamenlijk werken naar een oplossing voor uw schouderprobleem. 

Wetenschap

De behandeling van schouderaandoeningen heeft de laatste jaren een groei in kwaliteit en mogelijkheden doorgemaakt. 

Er zijn vele nieuwe inzichten op het gebied van diagnostiek en behandeling van schouderklachten waarbij gebruik is gemaakt van de meest actuele kennis, onderzoekstechnieken en behandelingsmogelijkheden. 

Dit is gebaseerd op wetenschappelijke evidentie. Hierdoor is de behandeling door de schouderfysiotherapeut gespecialiseerder geworden.

Onze manueel therapeut (Marcel Ipskamp)  heeft een specifieke werkwijze voor het behandelen van schouderklachten ontwikkeld, welke is gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten en op jarenlange praktijkervaring.  Deze is gespecialiseerd in het onderzoeken en revalideren van schouderklachten en aanvullend geschoold op het gebied van de schouder.

Marcel werkt sedert 2005 op de schouderpoli van het Deventer Ziekenhuis en is voorzitter van Schoudernetwerk Deventer - Salland. 

Deze intensieve samenwerking met gespecialiseerde schouderorthopeden maakt een optimale behandeling van uw schouderklacht mogelijk.

Voor wie?

Alle nek-, schouder- en armklachten, waaronder:

-    Een stijve en/of pijnlijke nek \ schouder bij alledaagse activiteiten in en rondom het huis;

-    Sportgerelateerde schouder klachten;

-    Behandeling na een schouderoperatie;

-    Peesrupturen (peesscheuren);
-    Frozen shoulder (vastzittende schouder); 
-    Schouderluxatie (schouder uit de kom);

-    Instabiele schouder;

-    Chronische schouderklachten.

-    Slijmbeursontsteking
 
Hanzepoort-logo-hex.png

Fysiotherapie Hanzepoort

Zutphenseweg 51

7418 AH  Deventer

0570 - 234 234

info@fysiohanzepoort.nl

We zijn verhuisd!

Ons nieuwe adres per 1 juni 2024:   Zutphenseweg 51  7418 AH Deventer.

 

Hanzepoort-arcade.png
bottom of page