top of page

Fysiotherapie HanzePoort

Voorheen: Fysiotherapie Centrum Ceintuurbaan

Anker 1

Schouderechografie

In het SchouderCentrum HanzePoort te Deventer kan er bij schouderklachten gebruik worden gemaakt van gespecialiseerd echografisch onderzoek. Op het moment dat u een bezoek brengt aan ons wordt u eerst gezien door de schouderfysiotherapeut Marcel Ipskamp. Hij kan aan de hand van een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek besluiten om gebruik te maken van een echografisch onderzoek. 

 

Wat kunt u verwachten wanneer u een echografisch onderzoek krijgt?

Een echoapparaat maakt gebruik van geluidsgolven welke omgezet worden in beelden. Om een echografisch onderzoek uit te voeren wordt er gel (hypoallergeen) op het te onderzoeken lichaamsdeel aangebracht wat zorgt voor betere geleiding van de beelden. Het onderzoek is volledig pijnvrij en duurt ongeveer 15 minuten. Direct na het onderzoek worden de echobeelden met u besproken. Vervolgens wordt direct met u het behandelplan opgesteld en wordt er eventuele verdere afspraken gemaakt.

 

Wat zijn de voordelen van een echografisch onderzoek?

-    Korte onderzoekstijd. Dat betekent dat bij de eerste afspraak vaak voldoende tijd is om naast het vraaggesprek en lichamelijk onderzoek ook het echografisch onderzoek te verrichten.

-    Echografie maakt gebruik van geluidsgolven en is daardoor niet belastend en schadelijk voor de gezondheid.

-    Schouderklachten zijn vaak aanwezig bij bewegen en niet in rust. Echografie heeft de mogelijkheid om onderzoek te doen tijdens het bewegen van de schouder.

-    Tijdens het echo onderzoek kan u precies aangeven waar u de pijn voelt en wordt er met echo naar gekeken.

-    Met echografie kan er ook gekeken worden naar de kwaliteit van het weefsel, waardoor er een persoonlijk behandelplan op maat kan worden opgesteld.

Hanzepoort-logo-hex.png

Fysiotherapie Hanzepoort

Zutphenseweg 51

7418 AH  Deventer

0570 - 234 234

info@fysiohanzepoort.nl

We zijn verhuisd!

Ons nieuwe adres per 1 juni 2024:   Zutphenseweg 51  7418 AH Deventer.

 

Hanzepoort-arcade.png
bottom of page