top of page

Fysiotherapie HanzePoort

Voorheen: Fysiotherapie Centrum Ceintuurbaan

Bekkencentrum

Pijnklachten

Pijnklachten bij mannen

 

Veel voorkomende pijnklachten zijn: 

-    Pijn rond de anus (krampen, anale fissuren) 

-    Pijn in de onderbuik, balzak en/of aan de penis 

-    Stuit-, lies-, bekken-, lage rugpijn 

 

Pijn heeft een beperkende invloed op ons dagelijks leven en kan behoorlijk overheersend zijn. Het kan zijn dat we daardoor niet meer het werk of de sport kunnen beoefenen die we graag zouden willen. 
Als na uitsluiten van andere aanwijsbare redenen voor het ontstaan van de pijnklachten niets wordt gevonden wil dat niet zeggen dat er niets aan de hand is.  

 

De pijnklachten kunnen voortkomen uit het bewegingsapparaat en ook de bekkenbodemspier speelt een erg belangrijke rol bij het in stand houden en het ontstaan van pijnklachten in en rondom het bekkengebied. Vaak speelt een te gespannen bekkenbodemspier hier een rol bij. Door de spanning/druk kunnen spieren, banden en zenuwen in dit gebied geïrriteerd raken. Dit kan uiteindelijk leiden tot pijnklachten in de gehele buik- en bekkenregio.  

 

De bekkenfysiotherapeut zal de klachten uitgebreid inventariseren door zowel te vragen naar het bewegingsapparaat, de diverse orgaanfuncties en naar de impact van de klachten op uw dagelijks leven. Vervolgens volgt uitgebreid lichamelijk onderzoek. Indien nodig kunt u voor aanvullend onderzoek worden doorverwezen naar behandelaars met aanvullende expertise. Op basis van alle gegevens wordt een diagnose gesteld en wordt in overleg met alle betrokkenen een behandelplan opgesteld. 

  

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? U kunt ons bellen of een vraag stellen, dan nemen wij contact met u op. 

Hanzepoort-logo-hex.png

Fysiotherapie Hanzepoort

Zutphenseweg 51

7418 AH  Deventer

0570 - 234 234

info@fysiohanzepoort.nl

We zijn verhuisd!

Ons nieuwe adres per 1 juni 2024:   Zutphenseweg 51  7418 AH Deventer.

 

Hanzepoort-arcade.png
bottom of page