top of page

Fysiotherapie HanzePoort

Voorheen: Fysiotherapie Centrum Ceintuurbaan

Anker 1

Fasciatherapie

Om een beter inzicht te krijgen in de werking van fasciatherapie, is het belangrijk om eerst even stil te staan bij wat fascia nu precies is.

 

Wat is fascia?

Heeft u dit al gelezen of weet u al wat fascia is, lees dan hieronder verder.

Wat is fasciatherapie?

Nu we beter weten wat fascia precies is, kunnen we dieper ingaan op wat fasciatherapie inhoudt. Fasciatherapie is een vorm van behandelen waarbij men zich concentreert op de werking van de fascia. Fasciatherapeuten hanteren daarbij een holistische visie. Dat betekent dat therapeuten bij een behandeling naar het volledige lichaam kijken. Dat is ook nodig, aangezien fascia overal in het lichaam aanwezig is en alle belangrijke organen op die manier met elkaar verbonden worden, en er dus overal in ons lichaam fasciaklachten kunnen opduiken.

Fascia verbindt niet alleen; het zorgt er ook voor dat spieren en zenuwen  soepel en zonder wrijving langs elkaar kunnen bewegen. Fascia bevatten veel zenuwuiteinden en als het in een slechte conditie is kan het pijn veroorzaken. Ook kan door verklevingen in de fascia de beweeglijkheid beperkt zijn. Er zijn specifieke behandeltechnieken en oefeningen om de conditie van de fascia te verbeteren.

De fasciatherapeut beheerst deze technieken. Via een speciale onderzoeksmethode kijkt de fasciatherapeut naar de relatie van uw klacht met eventueel andere (onopgemerkte) problemen.

 

Na het onderzoek vindt er een inventarisatie van de problemen plaats en wordt een behandelstrategie uitgestippeld. Na iedere behandeling vindt er een test plaats om te kijken wat de progressie is van de behandeling.

Werkwijze

Hanzepoort-logo-hex.png

Fysiotherapie Hanzepoort

Van Doetinchemplein 1-B

7415 CN  Deventer

0570 - 234 234

info@fysiohanzepoort.nl

Hanzepoort-arcade.png
bottom of page