top of page

Postpartum consult

 

Via de Bekkenbodemcheck van de site www.bekkenbodemcheck.nl kunt u een vragenlijst invullen om te checken of het voor u handig is om een postpartum consult aan te vragen. 

Bij Fysiotherapie Hanzepoort kunt u vanaf 6 weken na de bevalling een check-up aanvragen (postpartum consult).Tijdens dit consult wordt advies en informatie met als doel een zo optimaal mogelijk herstel en het voorkomen van klachten in de toekomst. Er wordt een intake gedaan met een bijbehorend onderzoek waarbij de bekkenbodem een belangrijk onderdeel is. Zo kunt u met behulp van gerichte adviezen en oefeningen verantwoord gaan herstellen.

Door de (eenmalige versleutelde) code mee te nemen die uw gekregen heeft, na aanleiding van het invullen van de vragen van de Bekkenbodemcheck, verkrijgen wij al veel antwoorden op vragen die wij bij de intake stellen.

 

De intake zal gericht zijn op de volgende veranderingen die er mogelijk zijn opgetreden : 

  • Ontlasting; 

  • Plassen; 

  • Verzakkingsklachten / zwaar gevoel; 

  • Seksuele klachten; 

  • Pijnklachten in/rondom het bekken; 

  • Pijn in en rondom het litteken. 

  

Indien noodzakelijk zal er een onderzoek gedaan worden van met name de bekkenbodem, om zo de functie en belastbaarheid vast te stellen. Er wordt uitleg gegeven over de werking van de bekkenbodem en u krijgt zo nodig oefeningen mee. Na 2 weken is in principe de laatste afspraak om te checken of de oefeningen op de juiste manier uitgevoerd worden. Als iemand in staat is om goed de bekkenbodem aan te spannen en te gebruiken in de dagelijkse activiteiten, dan worden de adviezen voor hervatten of starten met sporten gegeven. Na 2 maanden is er zo nodig nog een telefonische evaluatie. 
 

Indien er klachten binnen 6 weken na de bevalling zijn is het natuurlijk altijd mogelijk om al eerder een afspraak te maken voor adviezen en/of behandeling. 

  

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? U kunt ons bellen of een vraag stellen, dan nemen wij contact met u op. 

Hanzepoort-logo-hex.png

Fysiotherapie Hanzepoort

Zutphenseweg 51

7418 AH  Deventer

0570 - 234 234

info@fysiohanzepoort.nl

We gaan verhuizen! Ons nieuwe adres per 1 juni 2024:   Zutphenseweg 51  7418 AH Deventer.

Maandag 27 en dinsdag 28 mei werken we nog aan het Van Doetinchemplein. 

Woensdag 29 mei zijn we gesloten.

Vanaf donderdag 30 mei starten we al op de Zutphenseweg 51.   Meer info

Hanzepoort-arcade.png
bottom of page