top of page

Fysiotherapie HanzePoort

Voorheen: Fysiotherapie Centrum Ceintuurbaan

Complexe of medisch onbegrepen nek- en/of schouderklachten 

U heeft al langere tijd pijnklachten in uw nek/schouder/arm. U heeft al diverse therapieën gevolgd. Medicijnen geslikt. Specialisten geraadpleegd.  En er was niets te zien op de röntgenfoto, op het echogram of op de MRI-scan dat de klachten kan verklaren.

Herkent u zich in bovenstaande?

Dan is het goed dat u weet dat maar liefst 90% van de patiënten met nek-, schouder- en armklachten die door ons worden gezien zogenaamde aspecifieke nek-, rug of schouderpijn te hebben.  Zonder medisch aantoonbare schade of afwijking. Die klachten zijn dus niet met medische beeldvorming aantoonbaar en/of kunnen niet in verband worden gebracht met anatomische afwijkingen.

 

Ons schouderteam, Linda Tijhaar en Marcel Ipskamp, zien regelmatig patiënten welke al lange tijd klachten hebben en en uitgebreid traject van specialisten en behandelaars hebben doorlopen. Dat alles zonder resultaat en zonder dat er iets te zien is op foto's , MRI e.d.

Vaak kunnen zij wel, na een uitgebreid lichamelijk onderzoek, wel de oorzakelijkheid van uw klachten ontdekken en met goed resultaat behandelen. 

Linda en Marcel hebben een ruime ervaring met het behandelen van schouderklachten, zijn hierin hoog opgeleid en werken beiden op een schouderpoli samen met schouder-orthopeden. 

Indien u wilt kijken of zij ook iets kunnen betekenen voor uw onbegrepen schouderklacht kunt u bellen of mailen voor een afspraak. 

U ontvangt dan, vooraf aan de eerste afspraak vragenlijsten omtrent uw klacht via email ( Mijn Zorgtoegang.nl ). Op die manier kan er al vooraf een beeld gevormd worden omtrent uw klachten. Indien u foto's , MRI's e.d. heeft, ontvangen we die ook graag vooraf.

De eerste afspraak duurt gemiddeld 45 tot 60 minuten. Na een gesprek over uw klacht volgt er een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Indien nodig gevolgd door een echografisch onderzoek. Tot slot wordt er met u besproken wat we gevonden hebben en of we wat voor u kunnen betekenen. 

In samenspraak met u beslissen we dan of we een behandeltraject gaan starten. Alleen als we een duidelijke diagnose kunnen stellen en verwachten dat we u echt kunnen helpen, starten we zo'n traject.

Daar we veel belang hechten aan die diagnose, nemen we de eerste keer extra veel tijd hiervoor. We rekenen daarvoor een dubbel tarief.

 

 

Enkele voorbeelden van medisch onbegrepen – niet medisch aantoonbare - pijn:​

-    Bijna alle vormen van nek-schouder-armpijn (zogenaamde "cervicobrachialgiebeelden", 90-99%)

-    'RSI' - dat tegenwoordig 'KANS' wordt genoemd - (stressgerelateerde klachten van arm, nek en schouder). Denk aan de 'golferselleboog',

     'tennisarm', carpaal tunnelsyndroom, pols-, en handklachten

-    Milde vormen van artrose in de schouder. Artrose is een fysiologisch verouderingsproces met vaak vele voordelen. Het wordt vaak ten

     onrechte aangezien voor 'slijtage'

-    Sportgerelateerde schouderklachten, vaak ten gevolge van mechanische overbelasting

-    Nekklachten

Hanzepoort-logo-hex.png

Fysiotherapie Hanzepoort

Zutphenseweg 51

7418 AH  Deventer

0570 - 234 234

info@fysiohanzepoort.nl

We gaan verhuizen! Ons nieuwe adres per 1 juni 2024:   Zutphenseweg 51  7418 AH Deventer.

Maandag 27 en dinsdag 28 mei werken we nog aan het Van Doetinchemplein. 

Woensdag 29 mei zijn we gesloten.

Vanaf donderdag 30 mei starten we al op de Zutphenseweg 51.   Meer info

Hanzepoort-arcade.png
bottom of page