top of page

Fysiotherapie HanzePoort

Voorheen: Fysiotherapie Centrum Ceintuurbaan

Sportfysiotherapie

Een sportfysiotherapeut bezit fundamentele kennis op het gebied van orthopedische en sportspecifieke diagnostiek, sportanalyse, sportrevalidatie, inspanningsfysiologie, pathologie, biomechanica en trainingsleer.

Bij klachten die veroorzaakt worden door het sporten of die het sporten belemmeren, kan een sportfysiotherapeut u helpen. Samen met u analyseren we waar de klachten door ontstaan, beoordelen we de sport en trainen we wat het bewegingsapparaat hiervoor nodig heeft.

Een sportfysiotherapeut is een specialist in het maken van een sportanalyse. Hierbij onderzoeken we welke grond motorische eigenschappen in uw sport naar voren komen, welke spieren en spierfuncties specifiek belast worden en welke energiesystemen deze arbeid leveren. Dit allen moet een onderdeel zijn van de revalidatie om uw sport na een blessure weer te kunnen hervatten. Terugkeren op uw oude sportniveau is dus een hele uitdaging en staat centraal binnen de revalidatie.

Ook voor advies in welk type sport bij u past kunt u bij een sportfysiotherapeut terecht. Sportfysiotherapie heeft daarmee zowel curatieve als preventieve aspecten. Om die reden vragen revalidatie van sporters en preventie van sportblessures een specialistische benadering.

Onze sportfysiotherapeut begrijpt wat er met uw lichaam gebeurt tijdens het sporten. Door te kijken naar uw motoriek, wordt er geanalyseerd hoe de blessure is ontstaan en waar mogelijkheden liggen om dit te trainen. Aspecten als coördinatie, hoeksnelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden zo bij de behandeling betrokken. Doelgericht trainen is belangrijk om de sportprestatie te verbeteren.

De sportfysiotherapeut begrijpt ook hoe belangrijk sporten voor u is! Samen bekijkt u of er alternatieve of aanvullende mogelijkheden zijn om te sporten als sporten (even) niet meer gaat.

Bij welke klachten en blessures is sportfysiotherapie geschikt?

-    Blessures ontstaan tijdens of door het sporten;

-    Andere klachten waardoor u niet meer kunt sporten;

-    Blessurepreventie advies;

-    Advies in uw keuze voor een bepaalde sport: beste aanpak, materiaal, kleding en schoeisel;

-    Sportmedische begeleiding van trainingsprogramma’s en prestatieverbetering;

-    EHBSO: eerste hulp bij sportongevallen.

De behandeling kan bestaan uit:

-    Reguliere fysiotherapeutische behandeling;

-    Echografie;

-    Oefenprogramma’s met of zonder gebruik van trainingsapparatuur;

-    Braces of taping;

-    Beoefenen van alternatieve sporten om in conditie te blijven;

-    Opstellen van trainingsschema's specifiek gericht op doelgericht trainen/revalideren.

Hanzepoort-logo-hex.png

Fysiotherapie Hanzepoort

Van Doetinchemplein 1-B

7415 CN  Deventer

0570 - 234 234

info@fysiohanzepoort.nl

Hanzepoort-arcade.png
bottom of page