top of page
Zoeken
  • elise5242

Fysiotherapeuten zien aantal klachten door thuiswerken toenemen

Fysiotherapeuten in Nederland zien een flinke toename van het aantal klachten bij thuiswerkers nu mensen vanwege de coronacrisis lange tijd vanuit huis werken, schrijft Trouw zaterdag. Onder meer het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie

(KNGF) ziet een toename van het aantal mensen met thuiswerkklachten.

Een groeiend aantal thuiswerkers krijgt arm-, nek-, schouder- of rugklachten doordat ze veel achter een beeldscherm zitten. Hoewel het om klachten gaat die vrij goed te verhelpen zijn, vrezen artsen dat ze erger zullen worden naarmate mensen langer thuiswerken.

"Sinds mei zien we een forse toename van het aantal thuiswerkklachten. Het thuiswerken ging vaak in eerste instantie goed. Maar nu er klachten ontstaan die langzaam erger worden, komen ze bij ons", zegt Boris van der Vorst, eigenaar van een bedrijf met vijfhonderd fysiotherapeuten en 140 praktijken in gesprek met de krant. Precieze cijfers over de toename ontbreken.


Volgens Van der Vorst komen veel klachten doordat mensen hun thuiswerkplek niet op orde hebben. "Mensen die dagelijks uren achter een laptop werken, krijgen last. Voor een goede werkhouding zijn een laptophouder, een los toetsenbord en een losse muis nodig. Net als een ergonomische bureaustoel en een goed afgesteld bureau", aldus de fysiotherapeut.

Vanwege het COVID-19-virus werkt een groot deel van de Nederlands sinds halverwege maart veel vaker vanuit huis. Ook het KNGF, de landelijke koepel voor fysiotherapeuten, ziet volgens Trouw een toename van het aantal mensen met thuiswerkklachten.


(bron: Nu.nl, 29-8-20)


Heeft u klachten als gevolg van het thuiswerken? Neem contact met ons op!

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Hanzepoort-logo-hex.png

Fysiotherapie Hanzepoort

Zutphenseweg 51

7418 AH  Deventer

0570 - 234 234

info@fysiohanzepoort.nl

We zijn verhuisd!

Ons nieuwe adres per 1 juni 2024:   Zutphenseweg 51  7418 AH Deventer.

 

Hanzepoort-arcade.png
bottom of page