top of page

Fysiotherapie HanzePoort

Voorheen: Fysiotherapie Centrum Ceintuurbaan

Anker 1

Peesklachten

Loop niet te lang door met peesklachten

Peesproblemen komen vaak voor en variëren van hinderlijke pijn tot een allesoverheersende pijn die het bewegen beperkt. Het is vaak lastig om er van te herstellen, maar peesirritatie is met een goede diagnose effectief te behandelen.  Voor een succesvolle behandeling is het belangrijk om het stadium van de peesirritatie vast te stellen, door lichamelijk onderzoek, anamnese en echo. Goed om te weten, een diagnose in vroegtijdig stadium helpt bij een voorspoedige genezing.

Waar komen peesklachten eigenlijk vandaan?

Peesproblemen ontstaan vaak door verkeerd gebruik, overbelasting of zware voortdurende belasting. Pezen kunnen snel geïrriteerd en overbelast raken, maar het is vaak lastig om er weer van te herstellen. Een pees is veel minder goed doorbloed en geneest moeizamer dan een spier. In een aantal gevallen helpt het om rust te houden en vervolgens langzaam de belasting weer op te bouwen, maar dit is lang niet altijd het geval. Om zo snel en goed mogelijk te kunnen herstellen is het belangrijk om een goede diagnose te stellen. Dat is de basis voor een succesvol en op maat gemaakt behandelplan.

De 5 stadia van peesproblemen

Peesproblemen ontstaan meestal geleidelijk en doorlopen ruwweg 5 stadia:

 1. Pijn, stijfheid en vermoeidheid na bewegen die een paar uur aanhoudt;

 2. Kortstondige pijn bij starten van bewegen, deze verdwijnt tijdens het bewegen;

 3. De pijn komt terug tijdens het rusten. De napijn houdt 12-24 uur aan;

 4. De pijn is tijdens het bewegen aanwezig en blijft continu. Alleen langdurige rust heeft invloed op deze pijn;

 5. De pijn is zo hevig dat bewegen bijna niet meer mogelijk is.

 6. Er is veel pijn, ook zonder belasting. Zelfs langdurige rust heeft hier geen invloed op.De peesklachten welke we binnen Fysiotherapie Hanzepoort behandelen:

-    Schouder (verschillende pezen rond de schouderkop)

-    Bil; Gluteus Medius (zijkant bekken, schuin naar bil) en Adductoren (liesblessure) indien       veroorzaakt door de bekkenregio.


 

Wat zijn de oorzaken van peesirritatie?

Met lichamelijk onderzoek, anamnese en echo wordt vastgesteld of er sprake is van een peesirritatie en in welk stadium de klacht is. Er wordt ook bekeken wat de oorzaak is van de irritatie zodat hier gericht iets aan gedaan kan worden.
 

Effectieve behandeling van peesklachten bij Fysiotherapie Hanzepoort dankzij de juiste diagnose

Onze fysiospecialisten zijn voorloper op het gebied van diagnostiek. Zij kunnen indien nodig echografie inzetten bij de diagnose van peesklachten. Er wordt gewerkt met de meest geavanceerde apparatuur. Beter zicht op de oorsprong van de peesklacht leidt tot een geoptimaliseerde behandeling van de pees.
 

 Fysiotherapie Hanzepoort biedt een totaalpakket aan, waarbij volledig inzicht gegeven wordt van het peesprobleem en de passende behandeling.
 

De peesdiagnose en het behandelpakket bestaat uit:

 1. een consult bij 1 van onze pees-specialisten

 2. inclusief consult bij een echo-specialist, die kijkt d.m.v. echo naar de pees:
  - is bijvoorbeeld de pees verdikt?
  - is er sprake van een (gedeeltelijke) peesscheur, slijmbeursontsteking, cystes, enz.?

 3. opstellen van een behandelplan. De behandeling zal afgestemd worden op de oorzaak van de klacht en er zal ook rekening gehouden worden met de therapie die u al gehad heeft. Een veel toegepaste behandelmethode is shockwave. Dit lijkt op een niersteenvergruizer, haalt eventuele verkalkingen weg en zorgt voor (versneld) herstel van de pees. Dit wordt vaak gegeven in combinatie met oefeningen voor thuis.

 4. Bespreken hoe u zelf uw herstel kunt bevorderen.

 

Hanzepoort-logo-hex.png

Fysiotherapie Hanzepoort

Zutphenseweg 51

7418 AH  Deventer

0570 - 234 234

info@fysiohanzepoort.nl

We zijn verhuisd!

Ons nieuwe adres per 1 juni 2024:   Zutphenseweg 51  7418 AH Deventer.

 

Hanzepoort-arcade.png
bottom of page