top of page

Fysiotherapie Centrum Ceintuurbaan

Mindfulness

We werken voor mindfulness oefeningen samen met Tanne Verhulst. Zij begeleid groepen mensen die willen oefenen in het doorbreken van zelfondermijnende mechanismen. Die willen oefenen in zelfcompassie.

Eenvoudig gezegd willen werken aan “het goed met zichzelf hebben”. Mindfulness oefeningen zijn daarbij behulpzaam. Net zoals je de conditie van je lichaam blijvend kunt onderhouden door bijvoorbeeld gymnastiekoefeningen of fitness kun je je bewustzijn trainen in compassie voor jezelf door mindfulness oefeningen. Uitgangspunt hierbij is de wens om het goed te hebben met jezelf.

Wanneer mindfulness?

-    Ervaar je vaak onrust in je hoofd of lichaam? 

-    Raak je makkelijk overprikkeld? 

-    Raak je wel eens helemaal gevangen in negatieve gedachten en gevoelens over jezelf? 

-    Denk je regelmatig: wat zeur of klaag ik nou, anderen hebben het toch veel slechter dan ik! (en kun je er toch niet mee stoppen) 

-    Merk je dat je soms zo streng bent voor jezelf? 

-    Of zet je stress vast in je lichaam? Zelfcompassie door mindfulness of aandachtstraining.

Deze mindfulness is zeer geschikt als kennismaking. De oefeningen die we doen zijn heel eenvoudig ook toe te passen in je dagelijks leven.

Kosten: € 150,00 (inclusief BTW)

Verder informatie en aanmelding bij Tanne Verhulst.

Telefoon: 06-14111904

Per mail: info@tanneverhulst.nl

Via contactformulier op haar website: www.tanneverhulst.nl

Sinds kort is zij aangesloten bij Rechtop. Kijk voor een kortingsregeling op www.rechtop.nu

 

 

Uitleg Mindfulness

Mindfulness krijgt de laatste jaren veel aandacht. Velen onderzoeken en artikelen zijn gepubliceerd en de conclusies zijn vooral positief. Mindfulness betekent aandacht schenken aan datgene wat je ervaart van moment tot moment. Mindfulness in je leven brengen betekent leren met milde open aandacht aanwezig te zijn bij wat nu is. Het leert je de rust en helderheid in jezelf op te zoeken bij datgene wat je tegenkomt in het dagelijks leven.

Leven met aandacht in het hier en nu bewerkstelligt dat we inzien dat we vaak in beslag worden genomen door onze gedachten en gevoelens en in ons hoofd leven. Door hier bewust van te worden kunnen we afstand nemen en weer contact maken met ons lichaam en wie we zijn; en dat zijn niet onze gedachten.

 

Mindfulness kunnen we vertalen als opmerkzaamheid, bewustheid, attent zijn, aandachtig zijn, wakker zijn, alert zijn, aanwezig zijn, directe waarneming. Mindfulness is niet iets nieuws. Het bestaat al minimaal 2500 jaar en vindt zijn oorsprong in het boeddhisme. Niemand heeft het monopolie op mindfulness. Mindfulness is in het Westen bekend geworden door het werk van Jon Kabat-Zinn, die het min of meer loskoppelde van de boeddhistische achtergrond. Jon Kabat-Zinn defineert Mindfulness als een manier om aandacht te geven, bewust, in dit moment, zonder oordeel.

Mindfulness oefeningen
In onze maatschappij worden we voortdurend bezig gehouden door ons werk, sociale leven, de televisie en ander vermaak. Hierdoor verliezen we soms de contactmomenten met onszelf. Zonder dat we er erg in hebben leven we op de automatische piloot. Door het doen van de Mindfulness oefeningen creëren we bewust ruimte en tijd voor onszelf.
Tijdens de oefeningen staan we toe wat er in het heden is, gevoelens en gedachten worden toegelaten. Onze gedachten gaan soms met ons op de loop. Pas als we dat realiseren zijn we weer hier en nu. Het is als het ware het voortdurend afstemmen op de kwaliteit in ons die weet, herkent en ziet wat op dit moment aanwezig is.

Door dit in de Mindfulness oefeningen te ervaren kunnen we dit ook makkelijker toepassen in ons dagelijks leven. We kunnen gebeurtenissen beter accepteren, afstand nemen van onze gevoelens zodat we hier niet in blijven hangen en tot slot kunnen we genieten van elk moment.

Hanzepoort-logo-hex.png

Fysiotherapie Hanzepoort

Zutphenseweg 51

7418 AH  Deventer

0570 - 234 234

info@fysiohanzepoort.nl

We gaan verhuizen! Ons nieuwe adres per 1 juni 2024:   Zutphenseweg 51  7418 AH Deventer.

Maandag 27 en dinsdag 28 mei werken we nog aan het Van Doetinchemplein. 

Woensdag 29 mei zijn we gesloten.

Vanaf donderdag 30 mei starten we al op de Zutphenseweg 51.   Meer info

Hanzepoort-arcade.png
bottom of page