top of page

Fysiotherapie HanzePoort

Voorheen: Fysiotherapie Centrum Ceintuurbaan

Ademhalingsproblemen en Hyperventilatie

Hyperventilatie en ademhalingsproblemen

 

Ademhalen doe je zonder er bij na te denken. Het gaat vanzelf en volkomen onbewust.

De ademhaling past zich aan afhankelijk van de behoefte. Als u slaapt verricht u weinig inspanningen waardoor de ademhaling langzamer wordt. Als u hardloopt verricht u veel inspanning en de ademhaling past zich aan en wordt sneller.

Wanneer de aanpassing wordt verstoord, kan er hyperventilatie ontstaan. U ademt te snel en of te diep, wat niet in overeenstemming is met uw activiteiten en vaak zonder dat u het merkt.

Dit kan ontstaan als u gespannen of angstig bent. Ook oververmoeidheid of overbelasting kan hierbij een rol spelen. Het lichaam gaat on der deze omstandigheden stresshormonen produceren, zoals adrenaline of cortisol. Het lichaam bereidt zich als het ware voor op een inspanning, een verhoogde activiteit. Hierdoor gaat u sneller ademen en uw hart gaat sneller kloppen.

 

Daarnaast kunt u last hebben van benauwdheid, duizeligheid, prikkelingen in armen en benen, flauwvallen en pijn op de borst.

 

Wanneer bovengenoemde de klachten veroorzaakt worden door hyperventilatie, geeft dat angst en spanning. Het kan echter geen kwaad. Het kan echter uw dagelijkse activiteiten enorm beïnvloeden. Door middel van fysiotherapie kunnen de klachten geheel of gedeeltelijk verdwijnen.

Terug naar psychosomatische fysiotherapie

Hanzepoort-logo-hex.png

Fysiotherapie Hanzepoort

Zutphenseweg 51

7418 AH  Deventer

0570 - 234 234

info@fysiohanzepoort.nl

We zijn verhuisd!

Ons nieuwe adres per 1 juni 2024:   Zutphenseweg 51  7418 AH Deventer.

 

Hanzepoort-arcade.png
bottom of page